به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «سلام بر فرشتگان» با حضور «فرزاد اژدری» (کارگردان)، «حسن علیمردانی» (تهیهکننده)، «علیرضا خمسه» و «مهیار مجیب» (بازیگران) و «طهماسب صلحجو» (مجری و منتقد) در سالن مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
* خمسه: حرکت در بخش سینمای کودک و نوجوان استمرار ندارد
در این نشست «علیرضا خمسه» بازیگر این فیلم با انتقاد از وضعیت سینمای کودک، اظهار داشت: ما ابتدا باید از خود بپرسیم که سینمای کودک را میخواهیم یا نه؟ وقتی همه ما معتقدیم که وجود سینمای کودک ضروری است پس باید در جهت تقویت این سینما قدم برداریم.
وی در ادامه افزود: حرکت و رشد سینمای کودک و نوجوان نیازمند یک استمرار در بخش تولید و نمایش است و با اتفاقات مقطعی نمیتوان در این عرصه حرکت کرد. به عنوان مثال همین فیلم که برگزیده جشنواره فیلم کودک و نوجوان در دوره قبل بوده است بعد از گذشت یک سال هنوز نتوانسته به نمایش عمومی در بیاید.
این بازیگر سینما با انتقاد از وضعیت پژوهش در سینمای کودک و نوجوان در ادامه افزود: متاسفانه حرکت در بخش سینمای کودک و نوجوان استمرار ندارد اگر هم اتفاقی میافتد بر پایه تجربیات شخصی است و کار پژوهشی در این بخش بسیار ضعیف است.
خمسه با اشاره به راهکارهای موجود در این عرصه، بیان داشت: به عقیده بنده باید برای سینمای کودک از آموزش و پرورش شروع کرد. یعنی دوربین را به دست دانشآموزان در مدارس داد و کار را با فیلم های دانش آموزی وسعت داد. بدون تردید از دل این فضا فیلمهای مطرحی نیز بیرون خواهد آمد.
* صلحجو: سینمای کودک در حوزه اکران بسیار ضعیف است
در ادامه این نشست «طهماسب صلحجو» از منتقدان سینما و مجری این جلسه نیز در ادامه با اشاره به وضعیت سینمای کودک قبل از انقلاب و بعد از آن، اظهار داشت: سینمای قبل از انقلاب به شکل جدی به این سینما نپرداخت و اصلا در این زمینه تولید مشخصی به جز یکی دو فیلم بیشتر نداشت. بعد از انقلاب این سینما توانست رشد چشمگیری داشته باشد اما در برههای از زمان تولید فیلمهای کودک و نوجوان متوقف شد و امروز به عنوان یکی از آسیبهای سینما به شمار میآید چرا که در حوزه اکران بسیار ضعیف است و همین امر موجب شده که فیلمهای کودک به جز یکی دو اثر اصلا دیده نشوند.
* علیمردانی: یکی از توقعات ما در سینمای کودک توجه به حوزه اکران است
همچنین «حسن علیمردانی» تهیهکننده این فیلم نیز در ادامه با اشاره به وضعیت اکران این فیلم گفت: متاسفانه قرار بود اکران این فیلم سوم آبان ماه باشد اما کانون پخش که هویت جدیدی دارد و عملا یک نوزاد میشود اعلام کرده است که این فیلم در قرعه کشی انتخاب نشده است. ما نمیدانیم این قرعه کشی چیست.مثلا اگر این فیلم در ماه محرم در قرعه کشی رای میآورد که نمیتوانست اکران شود.
وی افزود: یکی از توقعات ما در سینمای کودک توجه به حوزه اکران است و از شورای صنفی میخواهیم به نمایش عمومی این فیلم ها کمک کند.
* اژدری: تلاش کردم یک فیلم سالم با فرهنگ اصیل خودمان بسازم
همچنین «فرزاد اژدری» کارگردان این فیلم نیز در این مراسم با گله از اهالی رسانه، اظهار داشت: این فیلم منتخب جشنواره سال قبل کودک و نوجوان بوده است ولی اهالی رسانه متاسفانه توجه چندانی به این فیلم نکردند.
وی در ادامه افزود: تلاش کردهام بتوانم فیلمی بسازم که موضوعات مهم اخلاقی را در خانواده نهادینه کند. تلاش من این بوده تا در این حوزه یعنی سینمای کودک و نوجوان بتوانم یک فیلم اسلامی بسازم که فرهنگ اصیل خودمان را در غالب مفاهیم انسانی به نمایش بگذارد.
این کارگردان ادامه داد: تولید این فیلم با چندین پژوهشگر و منتقد از جمله «گیتی خامنه» مجری پیشکسوت کودکان مشورت کردم و برای ساخت موسیقی آن هم واکنشهای بچهها را بررسی کردم.
اژدری درباره فیلم توضیح داد: این فیلم برای مخاطب تا 10 سال ساخته شده و از ابتدای تولید آن هم بزرگسالان مد نظر نبودند، اگر چه به خاطر بیان زیبای مسائلی چون مرگ و زندگی که همواره برای خانوادهها دشوار بود، برای آنها هم جذاب خواهد بود.
وی فیلم را دارای بازیهای درخشانی توصیف کرد و گفت: «علیرضا خمسه» در نقش روح و «ماه چهره خلیلی» در نقش فرشته بازی های متفاوت و روانی عرضه کردهاند. ضمن اینکه در این فیلم شاهد بازی بسیار خوب دو کودکان هم هستیم.
ˈکارگردان «عملیات مهدکودک» در ادامه اضافه کرد: علاوه بر دو موسیقی آذری،دراین فیلم از موسیقی راک و غربی هم برای جذاب شدن کار بهره گرفته شده ،ضمن اینکه برای پوشش بازیگران فیلم از لباسهای ایرانی و اسلامی استفاده شده است.